Mijn vijf favoriete apps voor in de keuken

Tegenwoordig brengen we elke dag wel een paar uur door op onze telefoon. We kijken op social media, lezen het nieuws of bekijken filmpjes. We kunnen onszelf geen moment meer vervelen.

Download leuke apps om gezonder te worden of in ieder geval bewuster. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij gezonde keuzes of je bewegingspatroon kunnen registreren. Hieronder mijn 5 favoriete apps.

Heb je een Iphone bekijk de standaard Iphone app: gezondheid eens. Deze registreert dagelijks je stappen. Het is een mooi doel om dagelijks 10.000 stappen te behalen. Dan heb je ongeveer 7 kilometer gelopen. Daarnaast kun je een medisch profiel aanmaken. Dit bevat gegevens over jezelf, zoals allergieën en aandoeningen, die in geval van nood van belang kunnen zijn. Wat super handig is, is dat het medisch dossier te openen is zonder de telefoon te ontgrendelen.

Hippy Lane: Ziet er allereerst fantastisch uit. Deze app is ontwikkeld om mensen die bewust eten en koken makkelijk toegang te geven tot gezonde snack recepten. De focus ligt hierbij op zoete gerechten die 100% vegan, gluten-, zuivel-, en (geraffineerde) suikervrij zijn. Deze snacks zijn daarmee gevuld met nutriënten. De basis app (voor zoete snacks) kost 2,99. Heb je deze aangeschaft dan is er de optie om hartige snacks, ontbijt of feestrecepten bij te kopen. Dus wil jij een gezondere versie van de twix, mars of bounty? Go for It!

AnyList: Loop jij door de supermarkt en weet je dan niet wat je moet kopen? Of koop je alles waar je op dat moment zin in hebt? Dan heb je een boodschappenlijstje nodig! AnyList is de perfecte app hiervoor. Je kunt ook iemand anders opdracht geven om de boodschappen in te kopen. Dat kan soms makkelijk zijn als je geen tijd hebt en je partner of kinderen wel. Daarnaast kun je ingrediënten van online recepten zo importeren in je boodschappenlijstje.

Companion: Cook’s Companion, is zoals de naam al zegt: jouw compagnon in de keuken. Er zit een hele fijne converter functie in waarmee je eenheden kunt omrekenen (geen moeilijk gedoe meer met cups enzo). Daarnaast zit er een ingrediënten catalogus in. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je ‘onbekende’ ingrediënt is erin terug te vinden. Er wordt vertelt onder welke voedselgroep het ingrediënt valt, hoe je het moet bewaren, hoe je het kunt gebruiken in gerechten en wat de kwaliteit van het product is.

Hoe gebruik je bepaalde tools in de keuken? Wat is bijvoorbeeld een brioche? Bij equipment worden al jouw tools haarfijn uitgelegd. En alsof dat nog niet genoeg is, bestaat er ook nog de Glossary functie waarin je elke kooktechniek kunt opzoeken zoals bijvoorbeeld Café de Paris. Ja, ik dacht ook: daar drink je coffee met een croissant? Nee, hoor! Dat is een botersoort gemaakt van spirits, kruiden & specerijen. Educatief en handig en… gratis. Snel downloaden dus.

Green Kitchen: Je kent de kookboeken van Green Kitchen vast en zeker. Maar waarom niet de app aanschaffen? Zeker als je op zoek bent naar gerechten om meer groenten te eten. Buiten dat de Green Kitchen hele fijne gerechten maakt (ook voor het gezin), ziet het er ook mooi uit. Dus je krijgt echt zin om te koken!

Kitchen Stories: Een app vol heerlijke recepten en mooie verhalen. Laat je inspireren door de kookvideo’s en tips. Leer over snijvaardigheden of lees de bak-tips. En vergeet niet onder het kopje Homemade te kijken. Leer ‘kant-en-klaar’ producten thuis te maken zoals ketchup, amandelmelk of hazelnootpasta. Bewaar recepten die je tegen komt in je eigen kookboek (je kunt verschillende thema boeken samenstellen). Ook kun je in deze app een boodschappenlijst maken.

Ontdek de wereld van kookapps! Verveel je jezelf? Maak dan je weekplanning alvast. Dat maakt boodschappen doen, maaltijden voorbereiding/plannen en nieuwe gerechten op tafel zetten een stuk makkelijker.