Review: van een Kookboek

In Den Bosch zit een hele fijne boekenwinkel waar je alles kunt krijgen wat je maar te wensen hebt. En natuurlijk is de kookboeken afdeling ook heel groot. Dus iedere keer als ik er ben geweest, heb ik weer een nieuw pareltje.

De laatste keer kocht ik Poké [poh-kay]  van Celia Farrar en Guy Jackson. De trotse eigenaren van het eerste Poké-restaurant in Londen. In dit boek delen ze hun favoriete Poké gerechten met de lezers. Daarnaast ziet het boek er ook fantastisch uit, Celia en Guy hebben allebei een creatieve achtergrond en dat zie je.

Naast dat de looks erg goed zijn is de uitleg ook duidelijk. De opbouw van het boek start met de geschiedenis van de poké-bowl, gevolgd door de must-have ingrediënten (die je misschien niet standaard in je keukenkastje hebt staan) voor een bowl.

Naast een variatie aan poké-bowls; voor ieder wat wils, vis, vega en vegan, hebben de twee schrijvers ook side-dish recepten toegevoegd. Wie wil er nou geen Hawaiaanse frietjes van ananas maken? Hierover ben ik erg enthousiast! Verder leer je hoe je groente en fruit kunt inmaken en fermenteren (must voor bij je salade). Hoe je de beste marinades en toppings kunt maken zoals een huisgemaakte Srirachasaus of Pinda furikake.

Er wordt afgesloten met zoete gerechten. Dit varieert van een zoete poké-bowl met fruit tot cupcakes en kokoshaupia.