Published: 15 november 2017

Pompoen Taart of Pumpkin Pie (zoet)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een klein bakblik (18 cm) met bakpapier en vet de rand licht in met kokosolie.

Bereiding

  1. Doe al ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en meng tot een geheel. Als het deeg heel droog is voeg wat extra melk toe. Heb je niet zo’n krachtige keukenmachine hak dan eerst de havermout fijn.
  2. Maak een bol van het deeg en druk met de bolle kant van een lepel het deeg op de bodem van de bakvorm en maak een rand van 1,5 cm hoog. Druk aan met je vingers. Bak de bodem blind voor 10 min op 180 graden.
  3. Snijd ondertussen de pompoen (met schil) in stukken en kook deze gaar. Pureer de pompoen met een staafmixer. Pureer de banaan in stukken mee. Meng met een scheut amandelmelk, 2 el speltmeel en je Pumpkin Spice Kruiden. Wil je suiker toevoegen doe dit dan op hier.
  4. Doe de vulling in de taart en bak de taart voor 30 min op 180 graden.

Heb je geen pumpkin spice kruiden? Meng dan kaneel, speculaaskuiden, nootmuskaat, gember en kruidnagel.

Published: 15 november 2017

Ingrediënten:

Porties: 8 tot 10 stukken - Bodem: 120 g havermout 8 zachte gedroogde vijgen of medjoul dadels 1 flinke el kokosolie scheut amandelmelk 1 tl speculaaskruiden Vulling: ¾ van een medium pompoen of 1 kleine pompoen 1 kleine rijpe banaan 2 el speltmeel scheut amandelmelk 3 tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy Spices) - optioneel: 1 a 2 el kokosbloesemsuiker of bruine suiker