Voedingsadvies

Persoonlijk voedingsadvies

Met passie voor mensen, voeding en een flinke dosis energie staan wij klaar om jou te helpen. Wij willen dat jij met dezelfde energie als ons de deur uit gaat. Het voedingsadvies sluit aan op je persoonlijke leefsituatie, eventuele klachten en is afgestemd op jouw doelen.

Één op één begeleiding is vaak dat extra steuntje in de rug wat helpt je doelen te bereiken. Na de intake stelt de Creators of Health diëtist een voedingsadvies op met concrete suggesties en oplossingen. Je krijgt de Creators of Health handleiding mee met hierin algemene theorie over voeding, een voorbeelddagmenu en inspiratie recepten. Het advies opgesteld voor jou ontvang je digitaal.

Afhangend van je situatie maken we een vervolgafspraak. Verderop in het traject is er eventueel optie voor: allergie- of hormonaal onderzoek of misschien heeft jouw lichaam behoefte aan een ontzuringskuur.

Wij kunnen je o.a. helpen bij:

 • Gewichtsproblemen (over- of ondergewicht)
 • Maag- darmklachten (Ziekte van Crohn, Colitus Ulcerosa, PDS, opgeblazen buik, flatulentie, obstipatie)
 • Hormonale klachten (PCOS, PMS, schildklierproblemen)
 • Allergieën, astma en eczeem
 • Voeding bij: reuma, artritis/ artrose
 • Diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk
 • Voeding rondom sport
 • Voeding voor, tijdens en na de zwangerschap

Intake

110

Het intake gesprek is op kantoor of via skype en duurt één uur. Je doelen, klachten, medische achtergrond en voedingspatroon worden besproken en geanalyseerd. Aan de hand daarvan wordt een advies uitgeschreven met bijpassende recepten.

Je ontvangt:

 • Persoonlijk voedingsadvies
 • Creators of Health handleiding
 • Recepten, inspiratie en tips
 • Voorbeelddagmenu
 • Afhangend of je terugkomt of niet doen we een gewicht, omtrek en huidplooimeting. Zo kunnen we je vorderingen volgen.

Vervolgconsult

35

Tijdens het vervolgconsult (30 minuten) bespreken we wat er goed en minder goed is gegaan. Hoe jij je voelt en waar je tegenaan loopt. We beantwoorden vragen die je hebt en doen een tussentijdse meting. Daarna stellen we nieuwe behandeldoelen op en bekijken we welke stappen je moet zetten om deze te bereiken. Vaak plannen we het eerste vervolgconsult na 3 tot 4 weken en vervolgens na 6 tot 8 weken.

Je ontvangt:

 • Extra advies waar nodig
 • De meettabel met de resultaten
 • Extra inspiratie en tips

Q&A

30

Per 30 min.

Weet je al heel veel over voeding en bevalt jouw levensstijl je goed, maar heb je toch wat vragen? Of ben je niet op zoek naar een uitgewerkt advies of stappenplan, maar heb je wel vragen over voeding? Dan kun je terecht bij Creators of Health voor een Q&A. Dertig minuten lang beantwoorden wij jouw vragen.

Meting

25

Per meting

Wil je na je consult toch nog een keertje een meting doen? Dan is dat ook mogelijk. We boeken 15 minuten in om al je maten op te meten zodat je zolang je wilt je progressie kan blijven tracken.

Zorgverzekering

Misschien kan jouw zorgverzekering mee betalen?

Verzekering

Lees via deze link: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies hoeveel je zorgverzekeraar vergoedt voor dieetzorg.

Creators of Health heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Daardoor worden consulten gedeeltelijk vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar, neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor specifieke tarieven.

Waarom geen contract? Omdat het afsluiten van een contract met een zorgverzekeraar de diëtist beperkt in de dieetadvisering. Sluit je een contract af met een zorgverzekeraar, dan moet je aan de hand van de regels/richtlijnen van de zorgverzekeraar adviseren. Naar mijn mening beperkt dit het advies.

Ik ben een geregistreerde diëtiste met een AGB code (24100316) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister (KP nummer: 19913603289). De persoonlijke begeleiding valt onder dieetvergoedingen. Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op vergoeding tot maximaal 180,- euro per jaar (Intake + twee vervolg consulten). Let op dat dieetzorg verrekend kan worden met het eigen risico.

Sinds 2011 is de diëtist direct toegankelijk, dit betekend dat een doorverwijzing van (huis)arts niet nodig is om op consult te komen.